Support

WordPress Updates

Het is erg belangrijk om je WordPress website, plugins en thema’s regelmatig te updaten. Er zijn verschillende redenen waarom je deze updates met regelmaat moet bijwerken:

Beveiliging verbeteren van je website

Bugs (fouten) in je website oplossen

Functionaliteiten toevoegen en verbeteren

Snellere website

Waarom WordPress updaten?

Het verbeteren van de beveiliging is verreweg de belangrijkste reden om je WordPress website te updaten. WordPress is populair en helaas niet alleen maar bij mensen met goede bedoelingen. Door het updaten van je website wordt de beveiliging van de website vaak aanzienlijk verbeterd en daarmee verminder je het risico om gehackt te worden. Daarnaast is er geen ontkomen aan dat er wel eens foutjes sluipen in de ontwikkeling van de software. Bij updates worden veel fouten opgelost die zijn gevonden door de actieve WordPress community. Ook worden bepaalde functionaliteiten regelmatig verbeterd. Alles up to date houden zorgt dus voor een veilige en werkende website.

Zelf updaten?

Het is uiteraard mogelijk om de updates van je WordPress website zelf uit te voeren. Maar voordat je hieraan begint is het raadzaam om altijd eerst een backup van je website en database te maken. Mocht er dan iets mis gaan tijdens het updaten, dan kun je altijd nog terug naar de laatste versie van je website. Na het maken van je backup kan je starten met updaten.

Bij WordPress kan je automatische of handmatige updates doen. WordPress versies 2.7 en hoger kunnen via de backend een automatische update uitvoeren naar een meest recente versie. Je krijgt een melding bovenaan de pagina in de backend. Dit is een eenvoudige manier die snel werkt, zonder dat je er technische kennis voor nodig hebt. Het handmatig updaten van WordPress bestaat uit meerdere stappen:

Handmatig via de backend:

  1. Ga naar je WordPress omgeving en log daar in
  2. Maak een backup van je website middels een plugin of via je webhosting
  3. Klik op updates in jouw WordPress omgeving en vervolgens op WordPress bijwerken
  4. Test je website of alles nog goed werkt

Handmatig via de FTP:

  1. Download de laatste versie van WordPress
  2. Schakel actieve plugins uit
  3. Vervang oude WordPress files voor nieuwe met bijvoorbeeld FTP
  4. Test of alles werkt en probeer de plugins uit

Updates uitbesteden

Het is niet vreemd als je bang bent dat het updaten van je WordPress website niet lukt of zelfs misgaat. Het bovengenoemde stappenplan lijkt namelijk simpel, maar het sluit niet uit dat de update altijd maar goed gaat. Ook als je gebruik maakt van een handleiding komt het wel eens voor dat een plugin niet meer werkt na een update, of dat de hele website is verdwenen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar het is ook geen goed idee om de updates maar te negeren, dus twijfel niet en schakel hulp hiervoor in!

Heb je advies nodig over het updaten van jouw WordPress website? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. We bieden verschillende pakketten aan, daar vertellen we je graag meer over. Start een livechat of bel ons op 030 20 72 488.

Inbegrepen in pakket:

Basis, Standaard en Premium

Geen downtime, beloofd

Handmatige updates

Controle op fouten bij updates

Bekijk pakketten

of bestel

Eenmalige dienst
Title
€50,-
Per maand

  Start SEO

Voor websites met behoefte aan een basis SEO opknapbeurt.

€560
eenmalig

Google Analytics
Google Search Console
Google Mijn Bedijf
Google Maps
Site SEO Metainstellingen
Nu aanvragen
Title
€50,-
Per maand

  Basis

Geschikt voor startende
websites en blogs

€29
per maand
Jaarlijks gefactureerd

Support per mail?
Kleine updates?
Backups 1x per week?
Oplossen van problemen
Spam optimaliseren?
Snelheidsoptimalisatie?
Database optimaliseren?
Beveiliging?
Malware scanner
Nu aanvragen
Title
€50,-
Per maand

  Premium

Geschikt voor grote
websites en webshops

€69
per maand
Jaarlijks gefactureerd

Support mail en telefoon?
Grote updates updates?
Backups 1x per 12 uur?
Oplossen van problemen
Spam optimaliseren?
Snelheidsoptimalisatie?
Database optimaliseren?
Beveiliging?
Malware scanner
Nu aanvragen

Advies nodig?

Heb je advies nodig over welk pakket het beste bij jouw website of webshop past, een pakket op maat nodig, of wil je meerdere pakketten tegelijk afnemen?

Neem contact met ons op voor advies en bulkkorting.

Veel gestelde vragen over WordPress onderhoud

Onderhoud is belangrijk om de veiligheid en betrouwbaarheid van een WordPress website te waarborgen. WordPress, plug-ins en thema’s worden regelmatig vernieuwd met vernieuwde toepassingen en veiligheidsmaatregelen. Geen onderhoud of verkeerde updates kunnen zorgen voor problemen, zoals een website dat niet meer toegankelijk is voor bezoekers. Dit wil je voorkomen. Wij nemen deze zorgen voor je uit handen met onze onderhoudsservice.

We bieden pakketten vanaf € 15,- per maand voor kleine websites tot internationale e-commerce platforms. Bekijk hier alle tarieven en mogelijkheden.

Wij hebben twee contractperiodes; maandelijks en jaarlijks. Wanneer je voor maandelijks kiest kun je iedere maand opzeggen. Onze diensten kun je na 12 maanden maandelijks opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand bij een jaarcontract.

Neem vooraf contact met ons op. Alleen op afspraak ontvangen we klanten op kantoor. In de meeste gevallen kan je binnen twee werkdagen bij ons langskomen voor al je vragen.

Als je website gehackt is kunnen wij je helpen met een eenmalige dienst. Hiervoor is geen abonnement voor nodig. In de meeste gevallen hebben we het probleem binnen 24 uur opgelost.

Wij bieden snelle en veilige hosting voor alle WordPress websites, geleverd met gratis SSL certificaat.

Wil je zekerheid? Kies dan voor onze onderhoudsservice. Wij zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen WordPress. We zorgen voor back-ups en zorgen dat je met de juiste plug-ins werkt. Zodra je wordt aangevallen door hackers of virussen kunnen we hierop inspelen. Bovendien staan we klaar voor al je vragen.

We bieden drie onderhoudspakketten aan vanaf € 15,- per maand tot € 60,- per maand. Pakketten voor bloggers, lokale ondernemers tot internationale e-commerce platforms. Bekijk hier de mogelijkheden.

Updates, back-ups, optimalisatie, monitoring, rapportage, hosting en beveiliging behoren tot de mogelijkheden. Bekijk hier de onderhoudspakketten en kies een pakket dat bij je past.

Afhankelijk van je abonnement, zijn we ook buiten onze gebruikelijke werktijden bereikbaar (09:00 uur – 18:00 uur). Bij custom plans zijn we zelfs 24/7 bereikbaar bij urgentie.

Wij kunnen je helpen met alle aspecten ronden WordPress: Onderhoud, beveiliging en optimalisatie. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

In de meest gevallen binnen 2 werkdagen. Natuurlijk kan je altijd telefonisch contact met ons opnemen met vragen over de verwerking en status.